Lusterko fotochromatyczne
1, 2
Problemu jeszcze nie rozwiązali – w środę miałem również wgranie ''specjalnego oprogramowania tylko dla mnie'', ale to jak zwykle nic nie dało – natomiast lusterko wsteczne działa świetnie – i wygląda na pewno lepiej, jak te standardowe
Witam
Ja się nad tym zastanawiałem http://allegro.pl/lusterko-fotochromaty ... 39357.html ,ale odpuszczę bo już mam dosyć modyfikacji
Pozdrawiam
PS
Ładny gest ze strony ASO
Ja się nad tym zastanawiałem http://allegro.pl/lusterko-fotochromaty ... 39357.html ,ale odpuszczę bo już mam dosyć modyfikacji
Pozdrawiam
PS
Ładny gest ze strony ASO
Andrep , ten gest jest finałem (póki co! bo dalej nie mam nic naprawione) moich i mojego prawnika pism na temat traconego czasu na serwis i dojazdy, i braku rozwiązania problemu z MZD connect
Także coś musieli dać Poniekąd sam tego zażądałem
Także coś musieli dać Poniekąd sam tego zażądałem
Rumcajs napisał(a):Dajcie sobie spokój z fotochromatycznym.. mam w 3ce fabrycznie i wolał bym mieć zwykłe.
Dlaczego ? Aktualnie używam w kilku autach w pełni automatycznych (bez żadnego włącznika) i brakuje mi tego w CX-3
bbogdan napisał(a):Dlaczego ?
Bo imho nie zawsze działa zadowalająco szybko, przykład:
Jedę autostradą lewym pasem , zbliżam się do TIRa i jadącej za nim osobówki na prawym.
Mijam osobówkę, jestem w trakcie wyprzedzania TIRa i w tym momencie osobówka postanawia też wyprzedzić i "wyciąga" na lewy tylko paręnaście metrów za mną. Zanim lusterko zareaguje, dostaję niezłego flasha po gałach!
Takich sytuacji jest więcej, przeważnie gdy jadący za mną trzyma mały odstęp i/lub jedzie nieco przesunięty na prawo, tak że lusterko go nie "widzi"
Może jestem przewrażliwiony , ale mnie to drażni i wydaje mi się, że te sytuacje nie są aż takie żadkie.
Dlatego chwalę sobie CX3 mojej kobitki, lub moje wcześniejsze auta: w nocy wajhę w lusterku przełożyć i mieć spokój i wszystko w
Rumcajs napisał(a):Bo imho nie zawsze działa zadowalająco szybko, przykład:
Jedę autostradą lewym pasem , zbliżam się do TIRa i jadącej za nim osobówki na prawym.
Mijam osobówkę, jestem w trakcie wyprzedzania TIRa i w tym momencie osobówka postanawia też wyprzedzić i "wyciąga" na lewy tylko paręnaście metrów za mną. Zanim lusterko zareaguje, dostaję niezłego flasha po gałach!
Witam,
Czy sugerujesz , że szybciej wyciągniesz rękę i zmienisz pozycję lusterka?????
Na zwykłym byś dopiero dostał po oczach....
- Od: 2 lut 2017, 22:18
- Auto: CX3 150AT Machine Grey
SkyPassion + Safety
MarekPe napisał(a):Witam,
Czy sugerujesz , że szybciej wyciągniesz rękę i zmienisz pozycję lusterka?????
Na zwykłym byś dopiero dostał po oczach....
Sugestia mówi o przełączeniu "wajchy" lusterka wieczorem zaraz po rozpoczęciu trasy...
Wtedy masz "manualny automat" bez opóźnień
voriax napisał(a):Sugestia mówi o przełączeniu "wajchy" lusterka wieczorem zaraz po rozpoczęciu trasy...
To dopiero pomysł...... Przyciemnione szyby i permanentnie ściemnione lusterko wsteczne.....
Czyli poza światłami nic więcej nie widać.
Czy ludziska jeżdżą tylko w dzień???
- Od: 2 lut 2017, 22:18
- Auto: CX3 150AT Machine Grey
SkyPassion + Safety
MarekPe napisał(a):voriax napisał(a):Sugestia mówi o przełączeniu "wajchy" lusterka wieczorem zaraz po rozpoczęciu trasy...
To dopiero pomysł...... Przyciemnione szyby i permanentnie ściemnione lusterko wsteczne.....
Czyli poza światłami nic więcej nie widać.
Czy ludziska jeżdżą tylko w dzień???
W nocy porządni ludzie śpią,
po ćmoku grasuje strzyga
kto rozsądny będzie narażał swoje CX-3
MarekPe napisał(a):voriax napisał(a):Czyli poza światłami nic więcej nie widać.
Czyli wystarczająco, te lusterko nie jest obowiązkowym wyposażeniem pojazdu, masz jeszcze 2 boczne.( mam nadzieję, że nie ukradli)
Spytaj się kierowców TIR ów, dostawczaków , czy kombi zawalonych po dach gratami, jak sobie w życiu radzą.
Dlaczego wolałbym lusterko "manualne" , pisałem wyżej. Może komuś się przyda, zanim wywali ciężkie pieniądze na fotochroma.
Lusterka fotochromatyczne powoli robią się standardem nawet w autach niższych klas i coraz częściej nie wymagają dopłaty ,tak jak i fotochromy zewnętrzne coraz częściej dostępne ,jest to fajne rozwiązanie i nie widzę powodu żeby z tego rezygnować ,ma więcej zalet niż wad (osobiście nie zauważam żadnych).Odnośnie lusterek wewnętrznych w ciężarówkach ,nie używają bo nie ma takiej możliwości i dlatego coraz częściej naczepy są wyposażone w kamery.
Tak jak w innym wątku pisałem takie kupiłem, z kabelkiem i wtyczką od strony od lusterka , z drugiej jest obcięte Nawet jest ta blaszka przyklejana do szyby
Na trzecim foto widać jak jest to nasze zamontowane i zawartość "skrzynki"
Elektronikiem nie jestem, może ktoś podpowie gdzie te 3 kabelki z lusterka (na ostatnim foto) połączyć?
Na trzecim foto widać jak jest to nasze zamontowane i zawartość "skrzynki"
Elektronikiem nie jestem, może ktoś podpowie gdzie te 3 kabelki z lusterka (na ostatnim foto) połączyć?
1, 2